Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Dietetykiem jest nie tylko z wyboru, ale przede wszystkim z zamiłowania. W swojej pracy uwielbia to, że poprzez zmianę diety i stylu życia ma realny wpływ na poprawę zdrowia swoich pacjentów. Specjalizuje się przede wszystkim w zaburzeniach hormonalnych, które mają ogromny wpływ na stan zdrowia i jakość życia. Jako psychodietetyk jest zwolenniczką zdroworozsądkowego podejścia do diety, zamiast stosowania rygorystycznych zakazów i nakazów. Uważa, że z perspektywy długoterminowej lepszym rozwiązaniem będzie nauczenie pacjenta w jaki sposób i w jakiej ilości można wpleść do diety żywność bardziej przetworzona, aby mieć zdrową relację z jedzeniem i dalej cieszyć się efektami diety. Nie cierpi szablonowego podejścia do pacjenta. Wychodzi z założenia, że każdy z nas jest inny i dla każdego pacjenta, jego stanu zdrowia i trybu życia należy dopasować indywidualne zalecenia. Tylko taka dieta z perspektywy długoterminowej ma sens.